Werkwijze

Aanmelden en verwijzen

Om voor behandeling in aanmerking te komen heb je een verwijsbrief van je huisarts of bedrijfsarts nodig. Ik raad je aan om voor het intakegesprek een verwijsbrief aan te vragen bij je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts en een kopie mee te nemen naar het intakegesprek. De huisarts maakt een inschatting van de ernst en de aard van je klachten.
De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst en de aard van je klachten. De behandeling wordt bij het eind, na een jaar afgerekend. Met praktijk Zonnepad is een samenwerkingsverband, de behandeling vindt plaats onder supervisie van een klinisch-psycholoog / psychotherapeut, Mirjam Hinfelaar.

Verzekerde zorg en vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden over het algemeen een groot deel van de behandeling. Met een restitutie basispolis, die bij de meeste verzekeraars enkele euro’s per maand duurder is dan de naturapolis heb je vrijheid in het kiezen van je specialist. Deze polis biedt je vaak tot 100% vergoeding ongeacht naar welke psycholoog je gaat. In 2017 is het verplicht eigen risico € 385,-. Van medische kosten die je binnen een kalenderjaar maakt, moet je de eerste € 385,- zelf betalen.

Onverzekerde zorg en tarieven

Burn Out, Relatieproblematiek en Persoonlijke Coaching worden niet vergoed door de basisverzekering. Voor deze zorg is het tarief per consult (1 uur) is € 85,- BTW vrij. Als je denkt dat een burn-out traject of persoonlijke coaching voor jou kan werken ga dan met je werkgever praten. Vaak hebben werkgevers een budget voor persoonlijke ontwikkelingsplannen van werknemers.

Wijzigen van een afspraak

Als een gemaakte afspraak meer dan 24 uur van tevoren (op werkdagen) wordt afgezegd of verplaatst naar een latere datum worden geen kosten in rekening gebracht. Je kunt dat melden per telefoon, per mail of Whatsapp.
Als je niet op een afspraak verschijnt worden administratiekosten gedeclareerd. Je ontvangt in dat geval een nota over administratiekosten van het betreffende consult (no show). Deze kosten zijn € 15,- na de eerste keer no show, en € 25,- bij een volgende keer.