Relatie coaching

Jullie maken elkaar steeds dezelfde verwijten. Je hebt het gevoel langs elkaar te leven. Je bent elkaar verloren in de waan van de dag. Jullie leven niet meer op dezelfde bladzijde. Je wil er zijn voor je partner maar je weet niet hoe. Steeds komt hetzelfde patroon boven. Talloze aanknopingspunten kunnen er de oorzaak van zijn dat je je zo voelt binnen je relatie. Op zich maakt de aanleiding niet zo veel uit; dat je je nu zo voelt is het resultaat en dat is niet fijn. Er zal iets moeten gebeuren.

Wat betekent dat?

Bij relatie coaching kijken we samen naar jullie relatie. Er wordt een beeld gevormd van hoe het allemaal is gekomen. Dan kun je zicht krijgen op de keuzes die je binnen de relatie maakt. Zo kun je verantwoordelijkheid gaan nemen voor de invloed van de keuzes die je maakt voor jezelf en voor je partner. Gewerkt wordt op basis van Emotionally Focused Therapy.

Waarom relatie coaching?

Als het niet lekker loopt in je relatie en je hebt het gevoel dat je er maar niet uitkomt, dan kan het goed zijn om er eens met een onafhankelijke derde partij over te praten.

Als je je relatie wil laten functioneren als een volwassen liefdesrelatie kan therapie je daar bij uitstekend helpen. De kwaliteit van onze intiemste relaties worden steeds belangrijker in ons leven. We leven tegenwoordig steeds meer in een groep van hooguit twee personen. Uit onderzoek komt er komt steeds meer bewijs dat een hechte relatie je beschermt tegen lichamelijke en geestelijke ziekte. Ook verbetert een hechte relatie je veerkracht.

Relatie coaching heeft geen vaste uitkomst, het kan zijn dat je samen tot de ontdekking komt dat het niet meer gaat. In dat geval geeft het traject je de mogelijkheid om op een manier uit elkaar te gaan die recht doet aan elkaar.